Ny väg/stig i slutet av Våtmarken

När Stockholms hamnar byggt järnvägen till Norvik har man också anlagt en väg som går längst med och samma sträckning som järnvägen fram till staketet runt Norvik. Det är en mycket bra promenadväg och gör området mer attraktivt.

Man har sedan länge flera vägar genom Våtmarken och det har alltid varit ett populärt område för promenader och rastning av hundar. Nu när man är klara med bygget av hamn och järnvägsbanan så har man återöppnat området och det är många som använder vägarna.

 

Nu har man två olika vägar som inte är förbundna. Väljer man den ena så måste man vända vid Norviksfjärden och gå tillbaka. Slutet på vägarna ligger nära varandra och det går att gå genom skogen, nära vattnet och komma fram till den andra vägen. Det är ganska oländig terräng och svårt att gå, men jag tror att man med ganska enkla medel skulle kunna få till en början på en stig/väg och som med tiden skulle bli bättre och bättre efterhand som människor går där. För att alla ska gå samma stig/väg och göra den bättre och bättre så vore det bra om det gjordes en "anvisning" var det är bäst att gå. Detta skulle göra att man fick en härlig slinga att promenera och cykla.

 

Mitt förslag är alltså att göra en "anvisning" till väg/stig, inte en fullt färdig väg. Självklart skulle det vara bäst om den fick samma kvalité som befintliga vägar.